
هیپوتیروئیدیسم
مصرف لووتیروکسین با دوز بالا میتواند موجب بروز برخی عوارض جانبی شود. این عوارض جانبی عبارتند از:
- افزایش اشتها
- مشکلات خواب
- تپش قلب
- عصبانیت و بیثباتی اخلاقی
بعد از شروع مصرف داروها اگر هرکدام از این علائم در فرد ظاهر شوند باید پزشک را مطلع کرد. پزشک در صورت نیاز دوز کمتری از لووتیروکسین تجویز میکند.
چون لووتیروکسین میتواند با داروها، مکملها و غذاهای خاصی واکنش دهد درصورت شروع مصرف یا قطع مصرف داروها، مکملها یا تغییر رژیم غذایی پزشک را مطلع کنید.
هرگز یک وعده مصرف دارو را حذف نکنید یا بدلیل بهبود نسبی بیماری مصرف دارو را خودسرانه قطع نکنید. زیرا در اینصورت علائم بیماری عود خواهند کرد.
هیپرتیروئیدیسم
افراد مبتلا به هیپرتیروئیدیسم در معرض خطر بالای ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. به همین دلیل مصرف میزان کافی کلسیم و ویتامین دی برای حفظ سلامت استخوانها لازم است. در مورد میزان مصرف روزانهی ویتامین دی و کلسیم با پزشک مشورت کنید.
اگر فرد دچار افتالموپاتی گریوز (ناشی از بیماری گریوز که در آن چشمها از حدقه بیرون میزنند) شده باشد میتواند با استفاده از عینک آفتابی، قرار دادن کمپرس آب سرد روی چشمها و مصرف قطرههای چشمی روانکننده درد چشمها را تسکین دهد.
ندولهای تیروئیدی
اگر فردی دارای ندولهای تیروئیدی باشد و آنها با درمان تخلیه شده باشند ولی، بعد از مدتی عود کنند باید با عمل جراحی برداشته شوند. پزشک با معاینهی بیمار میتواند به وجود ندولهای جدید پی ببرد.
سرطان تیروئید
بعد از درمان سرطان تیروئید بیمار باید چند سال تحت نظر پزشک باشد. زیرا ممکن است بیماری دوباره عود کند. پزشک آزمایشهای کنترلکننده و فاصلهی زمانی بین آزمایشها را بر اساس نوع تومور یا تومورها تعیین میکند.