
اگر چنین مشکلاتی دارید، بهتر است یکی از اقوام یا دوستان خود را هنگام مراجعه با پزشک همراه خود ببرید.
اگر شما یا شخصی که از او مراقبت میکنید دچار مشکل حافظه، زبان و تصمیمگیری شدهاید و به نظر میآید که مشکلتان بدتر میشود، قرار ملاقاتی با پزشک خود، ترجیحاً متخصص طب سالمندی، بگذارید. متخصص طب سالمندی پزشکی است که آموزشهای پیشرفتهای در زمینهٔ مراقبت از سالمندان دیده است.
اگر چنین مشکلاتی دارید، بهتر است یکی از اقوام یا دوستان خود را هنگام مراجعه با پزشک همراه خود ببرید. اگر شخصی را میشناسید که چنین مشکلاتی را دارد، بهتر است شما یا یکی از اقوام و دوستانش هنگام مراجعه به پزشک وی را همراهی کنید.
پزشک برای تشخیص ابتلای فرد به دمانس کارهای زیر را انجام میدهد:
- از سابقهٔ پزشکی فرد سؤال میکند.
- نسخهها، داروهای غیر نسخهای، مکملها و داروهای گیاهی و سایر درمانهای خانگی فرد را بررسی میکند. ممکن است یکی از موارد ذکر شده منجر به تغییراتی در توانایی ذهنی، خلقی و رفتاری فرد شده باشد. (لیستی از تمام داروها، مکملهای ویتامینی و درمانهای گیاهی خود را برای نشان دادن به پزشک همراه خود ببرید.)
- نشانههای افسردگی و سایر مشکلات ذهنی و جسمی که ممکن است منجر به علائم شبیه دمانس شده باشد را بررسی میکند.
- سؤالاتی در خصوص هرگونه تغییر در توانایی ذهنی و جسمی، خلقی، شخصیتی، تصمیمگیری یا رفتاری بیمار میپرسد.
- سؤالاتی در خصوص توهم یا خیالات باطل احتمالی سالمند میپرسد.
- تستهایی از توانایی ذهنی فرد شامل مهارتهای توجه، حافظه، تفکر، زبان و تصمیمگیری به عمل میآورد.
- برای بررسی مشکلات مربوطه و دلایل برگشت پذیر مانند عفونتها، کمبود ویتامین B12 و مشکلات تیروئید، معاینهٔ فیزیکی کاملی انجام میدهد که شامل آزمایش خون و سایر آزمایشها است.
- احتمالاً انجام اسکن مغز را برای بررسی ناهنجاریهایی نظیر تومور مغزی و شواهد حاکی از سکته و سایر تغییرات مرتبط با دمانس توصیه میکند.